Thursday, December 21, 2006



Kac zamandir Women for Women International'dan bahsetmek istiyordum. Women for Women International ic savastan cikmis ulkelerde kadinlara hem direk yardim sagliyorlar hem de liderlik, kadin haklari, el becerileri ve isletme egitimi vererek kadinlarin topluma katkida bulunmalarini sagliyor.

Su anda Afganistan, Bosna, Kolombia, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Irak, Kosovo, Nijerya, Rwanda ve Sudan’da hizmet veriyorlar. Programa ayda $27 vererek destek olabiliyorsunuz. Ulke tercihinizi belirttikten sonra, o ulkedeki programa katilmis bir kadin ile eslestiriliyorsunuz. Onun hakkindaki bilgiler gelince kendinizi tanitan bir mektup yaziyorsunuz. $27 aylik yardiminizi bir yil suresince gondermeye devam ediyorsunuz. Bu sure icerisinde de her ay destek oldugunuz bayana mektup da yazmanizi istiyorlar. Bu mektuplar kadinlara cok buyuk cesaret ve umit veriyormus.

Programin kurucusu Zainab Salbi diye Irak’li bir bayan ve esi. Urdun Kralicesi Rania Al-Abdullah da Women for Women International’in kuresel elcisi.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home